Går du glip af de bedste kandidater?

Rigtig mange af os har haft en rigtig dygtig og god enten kollega eller leder. Og det betyder ofte, at de bliver forbilledet for den næste rekruttering. Indenfor rekruttering kalder vi ofte det for ansættende leders bias.

Ubevidste bias er en samlet betegnelse for de implicitte antagelser og forudindtagede holdninger, som er på spil, når vi undersøger information og træffer beslutninger. Bias vil derfor ofte forhindre os i at træffe det faktuelt underbyggede korrekte valg. OG hvad værre er, ligesom med antagelser, er bias også en ubevidst og dermed automatisk reaktion.

I Puls Human Relations arbejder vi hårdt på at sikre dig de bedste kandidater, og så vidt muligt undgå disse ubevidste bias.

 

Læs artiklen her

Vær åben overfor nyddannede, og tænk diversitet ind i nye uddannelser i Sønderborg

Det vil gavne virksomhedernes og områdets konkurrencedygtighed og ikke mindst skabe større balance i diversiteten, henover hele spektret, mener Adm. Direktør i Banke ApS, Rasmus Banke

Det kan være en stor fordel at have lidt mere fokus på at ansætte nyuddannede, for SMV’er. En af de primære grunde er, at de kommer med en række overførbare færdigheder og en iver efter at lære og udvikle sig, således at virksomheden kan være med til at forme og tilpasse dem til virksomhedens og samfundets langsigtede behov, og ikke mindst være med til at skabe en større balance i diversiteten.

Læs artiklen her

Employee lifecycle

Fra tiltrækning til fastholdelse - hvor starter man?

Vi mener at fastholdelse af medarbejdere starter med at virksomheden er gennemsigtig i rekrutteringsprocessen, lige før ansættelsen, efter ansættelsen (udviklingsfasen) og i ledelsesperspektivet – det kender vi i dag som pre- og onboarding samt retention. 

Begreber som ofte bliver brugt uden at vi forholder os til hvad de bagvedliggende processer skal indeholde, og ikke mindst, hvem der er ansvarlige for at vi får udført alle de beskrevne opgaver.  

Når vi er gode til at fastholde vores kolleger i virksomheden, så kommer tiltrækningen ofte til at være en nemmere opgave. Forstået på den måde at vi bedre kan forklare potentielle nye medarbejdere hvem vi er, hvad vi lægger vægt på og hvordan vi arbejder sammen.

Vi anbefaler, at der lægges en plan for hvordan medarbejderen bedst integreres i virksomheden, fagligt og socialt, både før jobstart og i tiden lige efter opstart. Brug gerne oprettelsesskemaer og checklister, som sikrer at du husker alle de vigtige detaljer – hver gang. Og så du med tiden kan forbedre jeres processer baseret på de input du får når der eksempelvis holdes 3 måneders samtaler. 

For at holde på de gode medarbejdere, er det vigtigt at der er god lederinddragelse, at man holder fokus på hvem man er som virksomhed og at det er tydeligt for hver enkelt medarbejder hvorfor de er en vigtig del af holdet. Vi plejer at spørge om alle på holdet ved hvornår de er en succes. Hvis alle dine medarbejdere kan svare entydigt på det, så er du godt på vej.

Hvorfor er employer branding vigtigt?

Det er er rigtigt godt spørgsmål. Men før vi besvarer det, så tag lige med os et lidt andet sted hen. Der hvor vi en smule dumsmart spørger ”Kender kandidater udenfor dit postnummer din virksomhed?” og ”Kender kandidater dit ”why”; dit raison d’être; din eksistensberettigelse?”

Din næste topkandidat vil være drevet af det meningsfulde og søger ikke kun sit næste job, men sin næste mening, det gode kollegaskab og en stærk mission. Så derfor er ’employer branding’ ikke kun vigtigt: det er supervigtigt.

 

DRAG FORDEL AF ØGET FOKUS PÅ DIT EMPLOYER BRAND

 

ØG TILTRÆKNINGSKRAFTEN

Ved at skabe den nødvendige opmærksomhed og viden om din virksomhed, der tiltrækker de dygtigste kandidater på arbejdsmarkedet. 

REDUCÉR DINE REKRUTTERINGSOMKOSTNINGER

Med et stærkt employer brand, kan du tiltrække de dygtige medarbejdere, som er motiverede for at arbejde for lige netop din virksomhed.

REDUCÉR REKRUTTERINGSTIDEN

Med et stærkt employer brand, har du sandsynligvis flere relevante uopfordrede ansøgninger fra relevante kandidater. Dermed øger du effektiviteten i din rekrutteringsproces.

ØG ENGAGEMENT

Din næste kandidat prioriterer det gode kollegaskab. Når du bruger dine nuværende medarbejdere i din employer branding, skaber du ambassadører, som hjælper dig med at formidle alle de positive aspekter, der er ved at arbejde for dig.

 

Hvis du vil vide mere, om hvordan Puls Human Relations kan hjælpe dig med employer branding, så skriv til Puls@Puls-HR.dk, og få en uforpligtende samtale med en af vores erfarne HR konsulenter.

Forandringsledelsens tre ben

Forandringsledelse, forankringsledelse og stabilisering

Vi lever og oplever en verden i konstant forandring og du hører det sikkert hele tiden som leder. Forandringsledelse bliver ikke mindre komplekst af, at opgaven ofte er at forandre noget, som allerede er i en forandringsproces.

Hvis vi fortsætter tanken omkring at vores verden, både omverden og internt, er i konstant forandring, giver den klassiske tilgang med at optø (forandre) og fryse så overhovedet mening?

I Puls Human Relations mener vi ikke det er den rigtige tilgang. Det vi fokuserer på er hvilken forandringsproces der er behov for, hvordan vi støtter dig i processen og herefter gør din organisation mere forandringspositiv; det man kunne kalde organisatorisk forandringsresiliens.

 

Har du tænkt over at der er forskel på hvilke forandringer vi taler om, og ledelsestilgangen hertil?

For at gøre det overskueligt, grupperer vi i Puls Human Relations forandringer og ledelsen heraf, op i tre tilgange:

 • Forandringsledelse er at få organisationen til at se både nødvendigheden for og oplevelsen af at den kommende forandring bringer muligheder med sig.
 • Forankringsledelse handler om at re-fokusere organisationen og retningen i forhold til en igangsat forandringsproces
 • Den stabiliserende ledelse handler om at have fokus på de konstante, inkrementelle forandringer, der er nødvendige for at fastholde den strategiske kurs.

Vi lever i dag i en verden der er i konstant bevægelse, og hvor organisationen samtidigt bevæger sig og konstant forsøger at tilpasse sig. Når både omverdenen og organisationen er i konstant tilpasningsmodus, giver den klassiske ledelsestilgang med ’optø-gennemfør-frys’, mindre mening, og der skal altså en ny tilgang til forandringsledelse på banen.

Desuden forandrer selve organisationsformen sig også. I dag bevæger mellemstore og større virksomheder sig væk fra den formelle struktur og over i en netværksstruktur, når det giver mening. En netværksorganisation er mere flydende i sin struktur, og organisationen samarbejder og netværker mere som en proces end en struktur.

På den ene side betyder det at den klassiske tilgang til forandringsledelse ikke virker, på den anden side er det en styrke. Når du har et helt netværk på tværs af lokationer og funktioner til at arbejde for dig som forandringsagent, kan du accelerere bevægelsen til realiseringen af visionen og nedbryde barrierer effektivt. Bevægelsen kommer således indefra organisationen selv.

Puls HR hjælper dig med at identificere, den bedste tilgang afhængigt af din forandringsvision...

...og vi giver dig redskaber til at kunne drive en succesfuld forandringsproces og til at håndtere de forskellige faser ved at arbejde med temaer som:

 • Forandring versus omstilling
 • Hvilke faser har man i en forandringsproces?
 • Hvad vil du opnå med din forandringsproces?
 • Hvornår er din forandringsproces en succes?
 • Hvad er forandringens omfang, karakter og dybde?
 • Hvem skal involveres og hvornår?
 • Hvordan takler man modstand?
 • Hvad skal kommunikeres til hvem og hvornår?

Vil du vide mere, så kontakt os for en uddybende samtale på Puls@Puls-HR.dk eller ring til Partner, Maj-Britt Gøbel: tlf. +45 2779 2114

Hvad kan et medlemsskab hos Puls Human Relations, betyde for dig som virksomhed?

For Signode har det blandt andet betydet at de på få uger, fandt en egnet kandidat til en svær stilling.

“Puls Human Relations stod klar med solidt kendskab til os som virksomhed, den profil vi ledte efter, og ikke mindst et stærkt lokalt netværk. Det var en svær stilling at besætte, men Maj-Britt fik det til at lykkes på kort tid," siger Alice Kristensen.

 

Med hele vejen

For os og for vores medlemmer er den nære relation alt afgørende. For at vi lykkes, er det vigtigt for alle parter at vi kender til hinanden: hvem er vi, hvilke værdier har vi, og hvilke profiler leder vi efter.

For Alice Kristensen var det nyt at skulle søge en ny medarbejder, så at have nogen med på sidelinjen, som kunne sætte sig ind i hvad hun var på jagt efter og holde processen ved ilden, var både lærerrigt og effektivt.

“… Maj-Britt var med hele vejen. Og det dobbeltsidede kendskab til de sønderjyske virksomheder - hvem er ledig og hvem tages der hånd om - er guld værd,” siger Alice og fortsætter ”og så har jeg lært meget om testredskaber og hvordan jeg kan bruge personlighedsanalyserne i samarbejdet med mine medarbejdere, fremadrettet.

 

Det hele menneske

For Alice har den nære relation til Puls Human Relations og Maj-Britts forståelse for virksomheden, desuden betydet at hun kunne ansætte et ‘helt menneske’. Det blev ikke kun en profil baseret på uddannelse og teknisk kunnen, men også med fokus på fagligheden, menneskeligheden, motivation og drive.

“Desuden betød personlighedstesten rigtig meget, for den hurtige proces. Og mens jeg kunne blive fanget af tanker om hvorvidt det gik for hurtigt, så gav testen tryghed,” siger Alice.

Alice siger at “En gang imellem er guldet lige foran én, man skal bare bruge de rigtige briller - og det var testene blandt andet med til at være.”

Vi er glade for at Signode fandt den rette til stillingen og vi står altid klar til næste gang også - tillykke til Signode med den nye medarbejder og godt kæmpet til kandidaten!

 

Skal vi hjælpe din virksomhed?

Skal vi hjælpe jer med at finde det bedste match? Så kontakt os endelig og lad os tage en snak om, hvad vi kan gøre for jer.

Mennesker er omdrejningspunktet for enhver succesfuld virksomhed, organisation eller individ.

I Puls Human Relations går vi aldrig på kompromis med vores fokus på de gode relationer og troen på at samspillet mellem mennesker er omdrejningspunktet for enhver succesfuld virksomhed, organisation eller individ.

Derfor at det også vigtigt at vi, I takt med at flere kunder får øje vores services, samt fortsat bliver mødt af virksomheder med åbne døre, altid er i stand til at levere på et højt niveau og give menneskene på vores vej oplevelsen af altid at være i fokus.


Vi opruster vores team med to nye kollegaer

Med flere hænder der brænder for det samme – Relationer – sikrer vi at mennesker forbliver omdrejningspunktet, og at alle vores services fortsat afspejler vores værdier: Ærlighed, Ordentlighed og Kvalitet.

Vi har fundet to stærke kræfter, som i den grad brænder for det samme som os: Henny… og Simin.


Henny Malefijt - En fuldendt cirkel

Til vores team bød vi d. 15. maj 2021 derfor Henny Malefijt velkommen. Henny vil øge og styrke vores indsats indenfor bl.a. ledelsesudvikling, ledersparring og coaching. Henny vil desuden agere nøglespiller i den generelle forretningsudvikling af Puls Human Relations, så vi følger med de lokale markedstrends.

Henny brænder for at hjælpe mennesker med at opnå deres mål og være succesrige i deres job; gerne med en positiv balance ift. deres privatliv.

Med mere end 25 års erfaring indenfor bl.a. ledelsesudvikling, ledersparring og coaching, samt med erfaring med både lederstillinger og som HR-konsulent og HR-partner, er Henny en stærk spiller på holdet.

Hennys karriere startede under studiet i Holland hvor hun allerede den gang viste interesse for organisationsudvikling, som hun skrev sit speciale om, samtidig med at have praktik i et stort rådgivningsfirma. Efter endt studie startede hun ud i større hollandsk konsulentvirksomhed, hvor hun arbejdede med management consulting.

Siden har Henny udvidet karrieren indenfor både det private og offentlige erhverv og med dét, er hendes værktøjskasse kun vokset. Efter ophold i både det midtjyske og i Sverige, kom hun, manden og deres to børn i 2009 til Aabenraa. Både hendes stærke lokale forankring og hendes faglige bedrifter taler for sig selv, bl.a. grundet hendes 12-årige ansættelse hos Danfoss. Her har startede Henny som Internal Management Consultant, hvorefter hun har bevæget sig igennem stillinger som HR Partner, IT Director, og HR Consultant, hvor hun bl.a. har startet Danfoss Drives Mentoring Programme og taget stor del i coaching af ledere og medarbejdere.

”Arbejde er sjovt for mig” siger Henny, og med hendes brede erfaring, både som specialist og som leder, fuldender Henny cirklen, ved at vende tilbage til konsulent verden, efter mange år ude i erhvervet. Og ikke mindst for os vil Henny med hendes baggrund og smittende personlighed, tilføre høj kvalitet til Puls kunderne med træning og udvikling af ledere på strategisk niveau.

Stort velkommen til Henny! Vi glæder os til at vores kunder lærer Henny at kende. Henny tilføjer et meget vigtigt element til vores ydelser indenfor tiltrækning, udvikling og motivation.


Simin Kopischke – HR med hjerte

Endvidere kan vi åbne armene for Simin Kopischke, som pr. 1. maj 2021 blev vores nye HR-konsulent. Med en kandidat i Corporate Communications fra Aarhus Universitet, kombineret med solid erfaring indenfor rekruttering, employer branding og dokument behandling fra Danfoss, har Simin lagt et godt fundament for hendes interesser indenfor stakeholder management og organisationsudvikling, som drives af hendes passioner for relationer og menneskekontakt.

Simins internationale profil giver Puls Human Relations en stærk og kompetent HR-konsulent. Hendes globale uddannelse og flere ophold i udlandet, giver hende en solid indsigt i internationale virksomheders kulturer, som Simin vil bruge til at bidrage med bl.a. organisationsudvikling, employer branding og generel viden om hvordan man gennem HR, kan styrke en virksomhed i en global verden.  

”HR med hjerte” – det er sådan Simin beskriver hendes tiltrækning til Puls Human Relations. Hun kan nemlig relatere til missionen om bl.a. at være med til at skabe et rekrutteringssystem på lige vilkår, hvor alle har en lige chance og det ikke altid afhænger af netværk, men derimod ens kvalifikationer.

Klar på nye udfordringer, fokus på de gode relationer og med en passion for at hjælpe virksomheder med at vokse i en international sammenhæng, mens der er fokus på udviklingen af en god work/life balance, byder vi Simin stort velkommen til teamet. Vi glæder os til at vores kunder kan møde hende.


Tiltrækning, fastholdelse og udvikling

Puls-teamet er hen over det seneste halve år blevet enormt forstærket. Med nye spillere på holdet, der alle bidrager på hver deres måde, og som kommer fra forskellige baggrunde, kan vi blive ved med at udvikle os og dygtiggøre os. Det er vigtigt at vi er rustede til et dynamisk samfund, der i stigende grad efterspørger services og kompetencer indenfor HR, men uden at vi går på kompromis med vores værdier. Det er en kunst at fortsætte vores passion indenfor tiltrækning, fastholdelse og udviklingen af det lokale samfund, og fastholde de gode relationer – men det er vi sikre på vi kan, med det team vi har.

Når du fokuserer på dét, du er god til, kommer udviklingen mere naturligt.

Det er erfaringen hos Claus Moos, manden bag CCM Electronic Engineering i Sønderborg. Og i den udvikling, har Puls HR fået lov at spille en spændende rolle.

Claus ved noget om test og kvalitetssikring af elektronik. Som uddannet elektronikingeniør og med mange års erfaring i branchen, opdagede han i 2006 et ”hul i markedet” i Sønderborgområdet. Den tætte koncentration af højt specialiserede virksomheder indenfor Mechatronics i lokalområdet, åbnede en oplagt mulighed for at byde sine kompetencer til.

Det blev til virksomheden CCM Electronic Engineering. I en årrække var det en deltidsbeskæftigelse, men i 2009 var fundamentet så stabilt, at Claus kunne gå all in. Belønningen kom hurtigt, da han kunne ansætte sin første medarbejder.  

CCM’s mål var at være lokalområdets foretrukne partner på sikring af høj kvalitet på det elektroniske område, og Claus havde set helt rigtigt, da han øjnede forretningsmuligheden i 2006. Rygtet blev spredt i de lokale kredse og i dag kender alle firmaer i Sønderborgområdet, der beskæftiger sig med elektronik, CCM, og virksomheden er vokset støt.

CCM Skifter gear

En virksomhed kan kun vokse til en vis størrelse, uden at have nedskrevne procedurer eller ansvarsområder. Man kan ikke ansætte folk og forvente, at de bare kan overtage en opgave. Derfor måtte CCM i 2018 skifte gear, og blive ISO 9000 certificeret, for at gøre virksomheden mere vækstklar.

Det var omkring dette tidspunkt, at Claus tog kontakt til Puls HR.  

Rekruttering kræver tid og kompetencer

”Vi stod i en situation, hvor vi havde brug for en ny medarbejder. Vi var løbet tør for ideer i forhold til at rekruttere nye medarbejdere. Det er en tidskrævende proces, og vi havde i forvejen travlt. Derfor lavede vi en aftale med Puls HR, så de kunne tage sig af opgaven. Vi vidste, at rekruttering var deres kernekompetence, så vi overlod trygt opgaven til dem. Så kunne vi koncentrere os om det, vi er bedst til”, fortæller Claus.

Dygtige medarbejdere er guld værd

CCM oplever, at der er mangel på den rette, kompetente arbejdskraft. Derfor er virksomheden en del af Puls-KC (Kompetencer Center red.)
Puls KC er et netværk af lokale virksomheder, faciliteret af Puls HR. Når en lokal virksomhed eksempelvis har behov for at afskedige medarbejdere, træder netværket til, for at finde den rette nye plads til medarbejderen.

Man sætter ikke guld på gaden, og når der i Sønderborgområdet er en så relativt høj koncentration af virksomheder med kompetencer på det samme felt, er der en rigtig stor chance for, at det, der ellers kunne være en træls fyring, bliver til en spændende karrieremulighed for medarbejderen.

Og apropos guld…

”Den hjælp vi har fået i HR processen har været guld værd. Maj-Britt er super dygtig indenfor HR og har mange års erfaring med at ansætte den slags tekniske folk. Hun er skarp til at spotte guldet gennem den skov af profiler der melder sig, når jeg har en ledig stilling. Hun forstår ar læse kandidaterne og se, hvor det præcise match mellem kandidat og virksomhed ligger”, fortæller Claus. ”Deres hjælp og kompetencer har betydet, at vi har kunnet fokusere 100% på vores kerneopgave. Og det får vi endnu mere brug for i fremtiden.

Nu banker den grønne omstilling nemlig for alvor på fordøren hos CCM Electronic Engineering. Det har ellers været lidt trægt, men nu er omstillingen rykket ind hos kunderne, og det smitter for alvor af hos CCM.

”Vi har ikke haft brug for at omlægge vores profil til en grøn profil. Det er kommet af sig selv, fordi vi er nået i mål med vores ambition om at være områdets foretrukne partner. Det er kommet fordi vi har valgt at fokusere 100% på vores kernekompetence, og dermed outsource andre opgaver, som fx rekruttering, til kompetente samarbejdspartnere som Puls HR. ”

Spændende rekruttering

Sønderborg skal skabe den næste generation af virksomheder i robot- og automationsbranchen

Til denne opgave har Sønderborg Vækstråd - i samarbejde med Puls Human Relations - trukket Steffan Laugaard Nielsen fra København og tilbage til hjembyen Sønderborg.

Vi har haft en snak med ham om udviklingen indenfor robotteknologi og automation, og hvilken rolle Sønderborg skal spille i den udvikling.

Læs mere

Velkommen til Lars Mellgaard

Kommerciel sparringspartner i Advisory Boardet hos Puls Human Relations Aps

Vi tror på værdien af relationer.

For at styrke vores relationer og vores direktion har vi valgt at etablere et advisory board, og som vores første medlem kan vi byde velkommen til Lars Mellgaard, som pr. 1. maj 2021 vil indtage rollen som kommerciel sparringspartner i Advisory Boardet hos Puls Human Relations ApS.

Læs artiklen her

Puls HR: Nu med search

Som noget nyt tilbyder vi også search af kandidater.

Pulsen har været høj hos Puls HR. Vi har haft masser af spændende opgaver og har derfor styrket vores team, med en ny medarbejder, hvis hjerte slår for det samme som os: Relationer.

Det har vi fundet i Emina, som er ansat hos os til at finde de rette kandidater til vores kunder, og skabe de stærke relationer, der skal til for den succesfulde rekruttering.

Læs mere

"Væk" er også en retning

Det er bare svært at vide, hvornår man er i mål.

Den erkendelse kom Pia til, da hun stod - nyuddannet og arbejdsløs - og så på, hvordan A-kassen og Jobcenteret var uenige om, hvad der var det rigtige for hende. Derfor tog hun kontakt til Puls HR for at få et mere klar billede af sine styrker og kompetencer og - ikke mindst - sin egen opfattelse af, hvad det rigtige var. 

Artiklen handler også om motivation, og om forskellen på at være "væk fra"-motiveret og "hen imod"-motiveret. 

Læs artiklen her

Nyt spændende samarbejde

Fordi vi ved, at motiverede medarbejdere er de bedste

Pr. 1. januar 2021 har Puls HR indgået partnerskab med Danmarks, og muligvis også en af verdens førende motivationsanalytikere, Mark Anthony ApS.

Vi ser frem til at kunne tilbyde vores kunder og kandidater motivationsanalyser og glæden ved at finde - og bruge - motivationen til at skabe bedre resultater. 

Læs mere

En julehilsen

Et taknemmeligt tilbageblik

2020 startede i højt tempo med Maj-Britt om bord som medejer og partner, og vores nye identitet som Puls Human Relations. Vi havde sat barren højt. Selvom året har budt på udfordringer kan vi takke af med en dyb følelse af taknemmelighed og store forventninger til det kommende år. 

Læs vores julehilsen her

Personlighed er vigtigere end alder

Et portræt af Michael Staffensen

Da Michael i en alder af 57 år mistede sit job, besluttede han sig for at gøre op med en begrænsende overbevisning: At alder er en udfordring for jobsøgningen. I dag sidder han i en ny lederstilling og har fået sat sine styrker og svagheder i et vigtigt perspektiv.

Denne historie handler om krigermentalitet. Om at turde vove, og om at vælge det rette mindset. Og hovedpersonen er Michael.

Læs artiklen om Michael

Motivation

Kender du de forskellige motivationstyper?

Medarbejdere der er motiverede og engagerede i deres arbejde præsterer 2,5 gange bedre end de kolleger, der ikke føler sig motiverede. Og de føler at de trives bedre. Det viser en undersøgelse fra Gallup.

I denne artikel finder du viden om de forskellige motivationstyper og inspiration til, hvordan du kan motivere dig selv og de mennesker, du leder. 

Læs artiklen her
Puls Human Relations ApS
Mariegade 8A, 6400 Sønderborg
CVR 36736488

Hovedkontor +45 43 14 42 00