Kom styrket ud af krisen - investér i dine medarbejdere

Det er nu du skal investere i kompetenceudvikling i din virksomhed, og det er nu du skal have styr på refusion, IKUF, SVU, VEU og alle de andre begreber. Læs mere herunder, og kontakt os for en snak om hvordan vi kan hjælpe jer

Mangel på arbejdskraft, komponenter og krigen i Ukraine presser store dele af dansk erhvervsliv. Udnyt tiden og fokusér på at udvikle medarbejdernes kompetencer nu - det er nøglen til overlevelse i krisetid. 

Flere og flere virksomheder oplever lige nu ekstrem mangel på komponenter til fremstilling - og i første kvartal har rigtig mange virksomheder oplevet markant øget efterspørgsel - ordrebøgerne er fulde.
I alle andre scenarier ville det udelukkende være positivt. Men desværre er vi pressede fordi vi længe har manglet kvalificeret arbejdskraft, og nu er presset på forsyningskæderne så stort, at vi højest kan få et tilsagn om at der måske kommer nye forsendelser i Q4 2022...

Der er i den grad lagt op til en afmatning - krig, komponenter og kandidater - alle elementer vi har svært ved at kontrollere. 

Vi anbefaler erhvervslivet at efteruddanne deres medarbejdere som et middel til at komme igennem krisen.
Carina Bielefeldt og Marck Thorning

Skab medarbejdere, der ønsker at udvikle sig – hvor de er

Der er mange ting, der kræver ledelsens opmærksomhed under en krise.
Et område, der risikerer at blive overset, er medarbejdernes kompetenceudvikling. Det er dog netop nu, man med fordel kan sætte strøm til uddannelsesplaner, så man løfter organisationen og den enkelte medarbejder.

- Træk på de erfaringer, vi har fra tidligere kriser. Det er rettidig omhu at udvikle medarbejdernes kompetencer. Samtidig kan refusion ved uddannelse sikre, at du kan fastholde dine dygtige medarbejdere i en tid, hvor arbejdsfordeling og opsigelser ellers kan være nødvendige greb. Derudover kan man reducere medarbejderomsætningen og øge trivslen – fokus er på fastholdelse.  Ny viden skaber øget værdi i organisationen, og det er der brug for, så virksomheden kommer godt igennem, og står styrket på den anden side af krisen",

I erhvervslivet er der en række aktuelle forhold, vi har begrænset indflydelse på – vi kalder dem   ”3 x K”

  • Krigen i Ukraine
  • Komponentmangel
  • Kandidater til ledige stillinger

Selvom vi ikke kan påvirke dem direkte, er det helt oplagt at bruge tiden på at reducere risikoen ved især mangel på kandidater. Her er et godt råd at prioritere efteruddannelse, 

- Vi har bl.a. specialiseret os i at bygge business casen til direktionen, så værdien af at fokusere på medarbejderne bliver klar – og samtidig hjælper vi virksomheden med den konkrete afdækning af medarbejdernes kompetencer".

Dygtige medarbejdere skal også udvikles

Selv efter de dønninger, der måtte komme, bliver der færre personer i den arbejdsdygtige alder. Derfor er det yderst vigtigt, vi ikke får sagt farvel til medarbejdere, vi ikke kan få igen. Vi skal tværtimod udvikle dem!

- På den måde skaber vi værdi hos virksomhed OG medarbejder – og signalet til medarbejderne er vigtigt: Vi viser, vi tror på den enkelte – også fremadrettet. Vi ved, at netop kompetenceudvikling er én af de faktorer, der får medarbejdere til at blive"

Har du brug for ledersparring til at vende dine udfordringer?

De fleste virksomheder har oplevet usædvanlig travlhed siden Corona slap taget i Danmark. For langt de fleste af de virksomheder, vi taler med, er situationen for lederne langt fra, som de kender den.

For nogle medarbejdere har det seneste års travlhed ovenpå lockdownperioden, været en hård omgang, og enkelte teams har fungeret lige så godt, som de plejer, mens mange teams og medarbejdere har haft svære vilkår.

Og lederudfordringen har været mærkbar og vil også være det i den kommende periode, hvor medarbejdere, mellemledere og teams skal fungere på et lidt højere niveau for at hente noget af det evt. tabte tilbage samtidig med at usikkerhed omkring udviklingen i verdensøkonomien stresser os alle sammen.

Det er en helt ny situation, som de færreste ledere har prøvet før. Og denne udfordring er selvfølgelig for den enkelte leder svær at sidde med selv.

I forlængelse af forårets lockdown og de omtalte udfordringer, tilbyder Puls Human Relations en gratis ledersparringssession. Tilbuddet er målrettet de ledere, der gerne vil have sparring med en erfaren og professionel ledersparringscoach.

Skulle du have interesse i en gratis og uforpligtende session med en af vores tre erfarne ledersparringscoaches, så kontakt os gerne på puls@puls-hr.dk, så vender vi tilbage til dig snarest. Tilbuddet om en gratis ledersparringssession gælder for de første 10 kandidater til henholdsvis Maj-Britt, Henny og Marck

Essensen af ledelse...

Karriereudvikling i højsædet

KarriereKlubben i Puls Human Relations

Netværk, karriererådgivning og jobsøgning i hold på maks. 6 personer
Erfaringer viser, at det kan være svært, at vende tilbage på arbejdsmarkedet efter en opsigelse. Det er her karrieresparring har sin berettigelse, og vi kan hjælpe dig!


Læs med her:
Måske mangler du netværket og nogle at tale med? Måske har du for lidt kendskab til arbejdsmarkedet og disciplinen jobsøgning? Måske har arbejdsmarkedet endnu for lidt kendskab til dig?


Hvem kan have gavn af at være med i KarriereKlubben hos PULS HR?
Vores workshops er for alle der har brug for sparring til at komme i nyt job, som er demotiverede i nuværende arbejde og ønsker et jobskifte, eller som måske ønsker at starte ud som selvstændig.
I efteråret 2020 vil vi have særligt fokus på brancheskift - der vil helt naturligt være et behov for at man orienterer sig mod nye brancher eller industrier som følge af Corona situationen, og her er KarriereKlubben en god mulighed for at få ny indsigt

Det får du ud at deltage i Klubben hver fredag fra kl. 9-12
For 495,- kr. pr. gang kan du deltage i ugentlige workshops:

  • Workshop 1 Det gode CV – opbygning og indhold?
  • Workshop 2 Ansøgningen – hvad virker og hvilke fælder skal du undgå?
  • Workshop 3 Jobsamtalens faser og facetter
  • Workshop 4 Karriereudvikling og netværk

Workshops foregår i et rul hver fredag, så er du nødt til at springe en workshop over, kan du altid hoppe med i KarriereKlubben igen og få det af emnerne, som netop du, har brug for at få belyst.

Tilkøb af individuelle karrieresamtaler er muligt.

Workshops bliver afviklet i Mariegade 8A i Sønderborg under kyndig vejledning fra seniorkonsulent/ klubbestyrer Lillian Kristina Jacobsen

”I mit job som leder har jeg oplevet ledersparringen fra Puls som nærværende, ligefrem og kompetent. De udfordringer jeg som leder støder på, kan i nogle tilfælde være komplekse, og det er godt at få vendt forskellige muligheder inden en beslutning tages endeligt. Når det handler om mennesker er der aldrig en rigtig løsning, så jeg har haft stor glæde af at kunne se min lederstil afspejlet i en dygtig coach Jeg kan varmt anbefale ledersparring ved Puls Human Relations, og jeg er altid gået derfra med en konkret handleplan.”
Allan Møller
Department manager

Tusind tak til alle gæster og deltagere til vores reception den 6. marts. Mark Anthony gav os et skønt motivationsboost

Efter foredraget på Scandic afholdt vi reception i vores nye fantastiske lokaler i Mariegade 8A. Her havde Lazy Dog gjort Danmarks bedste burgere klar - og vi fik skønne bobler fra Vinspecialisten.

Puls Human Relations ApS
Mariegade 8A, 6400 Sønderborg
CVR 36736488

Hovedkontor +45 43 14 42 00