Outplacement - vi kalder det Transition

Hjælp dine medarbejdere godt videre

Transition

Hvad er det?

Vi kalder 'outplacement' for 'transition', fordi vores fokus er på at hjælpe dine medarbejdere videre i deres karriere. Vi hjælper og coacher dine medarbejdere hen imod deres næste karrierejob, og allerhelst skal de finde deres drømmejob.

Transition giver mening når virksomheden tilbyder en ordentlig, respektfuld og værdig måde at afslutte et ansættelsesforhold på. Virksomheden tager dermed et medansvar for medarbejderens fortsatte arbejdsliv og skaber employer branding.

Hos PULS Human Relations har vi lang erfaring med at tilbyde individuelle og håndholdte transitions forløb for opsagte medarbejdere. Det øger medarbejderens mulighed for hurtigt at komme i job igen, og få taget de nødvendige dialoger om den fremadrettede erhvervskarriere.

Alle transitionforløb tilrettelægges individuelt med hensyntagen til medarbejderens og virksomhedens situation. 

Et transitions forløb hos os indeholder blandt andet:

 • Personprofil og færdighedstest
 • Kompetenceprofil
 • Motivationsworkshop
 • Individuelt tilpasset jobsøgnings og handleplan
 • Individuelle timer til ”1 til 1” coaching med en af vores konsulenter
 • Træning og vedligeholdelse af professionelle kompetencer
 • CV, ansøgning og LinkedIn optimering

PULS Human Relations stiller lokaler til rådighed i Sønderborg for opsagte medarbejdere, og undervisning gennemføres på dansk, tysk eller engelsk efter behov.

Hver enkelt opsagt medarbejder får en individuelt tilpasset handleplan, og alle nødvendige undervisningsmaterialer udleveret.

 

Ordentlighed

er en god investering

En opsigelse er svær, både for den, der skal give beskeden og for den som er ved at blive afskediget.  Mange tanker melder sig, især for den loyale medarbejder med mange års anciennitet, og en af de hyppigste tanker er;  "hvordan søger jeg og får et nyt job?" 

Ofte kommer den afskedigede i en slags choktilstand, bliver usikker og begynder at tvivle på egne evner og kompetencer. 

For virksomheden kan det være mange, og forskelligartede årsager, der fører til en beslutning om opsigelse af en medarbejder. Uanset årsagen er det vigtigt for både virksomheden og medarbejderen at hjælpe den opsagte medarbejder videre på ordentlig måde. 

 

Et kvalitetssikret og afprøvet transitionsforløb er en god investering for virksomheden. 

 

PULS Human Relations støtter gennem hele forløbet, og vi er gerne med før selve afskedigelsen, hvor vi bidrager med viden om lovgivningen i forhold til opsigelser samt rådgivning til den leder, der skal stå for afskedigelsen. Vi kan være bisidder ved selve afskedigelsen, hvorefter vi med professionel rådgivning og coaching griber den afskedigede medarbejder, og sikrer at de negative tanker omsættes til målrettet afklaring i et karrieresparringsforløb. 

Når du som virksomhed vælger at investere i et transitionsforløb for den opsagte medarbejder, investerer du også i din virksomhed. 

Derfor

Her er de god grunde

Her er de gode grunde til at investere i et transitionsforløb: 

 1. Ordentligheden er på spil. 

  Når du vælger at sige farvel til en medarbejder og samtidigt tilbyder et Transition forløb, er du ansvarlig og ordentlig, fordi du viser at du vil hjælpe dem godt videre til det næste step i deres karriere. 
   
 2. Du sikrer motivation og den gode aflevering af åbne opgaver.

  En opsigelse er næsten altid uventet for medarbejderen og kan komme som et chok. Det kan ikke undgå at påvirke motivationen og lysten til at aflevere opgaverne på en løsningsorienteret måde. Når du tilbyder et transitionsforløb til den opsagte medarbejder, ændrer den opsagte medarbejder ofte indstilling og bliver motiveret til at efterlade arbejdet så færdigt som muligt og så optimalt som muligt. 
   
 3. Minimering af risikoen for sygemelding.

  Når den opsagte medarbejder føler sig støttet i forløbet af en professionel karriere coach, mindskes risikoen for sygemeldinger, fordi der er mindre stress og højere motivation for at færdiggøre arbejdsopgaverne 
   
 4. Employer branding.

  Når du som virksomhed tager ansvar og støtter den opsagte igennem opsigelsesperioden, sikrer det et konstruktivt forløb og den opsagte vil oftest fokusere på det positive ved virksomheden og ansættelsen. Det tager den opsagte med og omtaler virksomheden positivt i fremtiden. 
   
 5. CSR.

  Opsigelser skaber ofte en følelse af utryghed, også blandt de øvrige medarbejdere. Når de kan se at der tages hånd om opsagte medarbejdere, genskabes tilliden og det er vigtigt for at skabe og fastholde den gode arbejdskultur. 
   
 6. Investeringen betaler sig oftest tilbage.

  Et transitionsforløb koster oftest mindre end en månedsløn. Og når din medarbejder har et længere opsigelsesvarsel, vil du kunne spare lønomkostninger, såfremt den opsagte medarbejder kommer hurtigere i job. 
PULS Human Relations ApS
Mariegade 8A, 6400 Sønderborg
CVR 36736488

Hovedkontor +45 43 14 42 00