Er du på vej væk fra noget, eller på vej hen i mod noget?

Det har en stor betydning i forhold til at sætte mål for dig selv.

Hvis du gerne vil udvikle dig, er det vigtigt at vide, hvor du gerne vil hen. "Væk fra" er ikke et mål i sig selv.

Det blev en vigtig læring for Pia Rasmussen, der i sommer blev uddannet cand.merc i styring og ledelse. Nu ved hun præcist, hvad det er for et job, hun leder efter. Men der skulle en uenighed mellem Jobcenteret og A-kassen til, før Pia opdagede vigtigheden af selv at definere sit mål, hvis man vil lykkes.

Jeg troede jeg vidste præcist, hvad jeg ville.

"Jeg vidste præcist hvad jeg ville. Jeg skulle være ejendomsmægler. Mens jeg læste til finansbachelor havde jeg et studiejob som sagsbehandler hos en ejendomsmægler, hvor jeg samtidig var med til at oplære en praktikant. Et superfedt job, hvor jeg fik lov til at skrive bacheloropgave om en konkret problemstilling i virksomheden, og jeg havde et stort ønske om at få en fast stilling efter endt studie."  fortæller Pia.

Men lige inden opgaven skal afleveres, bliver praktikanten ansat i den stilling, som Pia havde drømt om. 

"Det var lidt som et slag i ansigtet. Jeg mistede fuldstændigt motivationen for at arbejde. Nok mest fordi jeg samtidig mistede min retning. Det var jo dét jeg ville. Hvad skulle jeg så nu? Det eneste jeg vidste var faktisk, at jeg bare gerne ville væk - og noget skulle jeg jo lave."

Nogen gange er VÆK også en retning

For mig blev alternativet at læse videre. Jeg havde været nysgerrig på uddannelsen Cand.Merc. i Styring og Ledelse, så bare for at komme væk så hurtigt som muligt, søgte jeg ind uden nøjere overvejelse, og blev optaget med det samme. 

"Der var bare en ting, jeg havde glemt, nemlig at overveje, om jeg var klar. "

Artiklen fortsætter længere nede på siden

Har du brug for hjælp til næste skridt i karrieren?

Hos Puls HR hjælper vi jobsøgende med at finde retningen, motivationen og det rette mindset i forhold til at lande det perfekte job, der bringer dig videre i karrieren. Kontakt os allerede i dag, så vi kan få dig videre.

Kontakt os nu

Jeg var nødt til selv at definere retningen for at nå i mål

Men først skulle jeg genfinde styrken i mig selv.

"Jeg havde ikke været klar til at gå i gang med at studere. Oplevelsen hos ejendomsmægleren havde slået mig ud af kurs, og jeg havde ikke fået sat et nyt, konkret mål at gå efter. Samtidig valgte min veninde og studiekammerat at springe fra studiet, og jeg kunne faktisk bare mærke, at jeg sakkede længere og længere bagud. Da vi nåede 3 semester, var jeg bagud med 2 fag, og det gjorde noget ved mig...."

Pia's stemme får noget beslutsomt over sig, mens hun fortæller om, hvordan hun på dette tidspunkt mærker sit drive vokse. Med en kraftanstrengelse lykkedes det hende ikke bare at indhente det tabte, men også at skrive sit speciale om virksomhedskultur og employer branding, uden at kunne være fysisk i virksomheden på grund af corona. 

Det havde da været fint, hvis det hele bare havde været let...

Men sådan er livet jo ikke. Det havde forløbet allerede lært Pia, og kampen var heller ikke slut endnu. Der var lige lidt mere der skulle læres.  

For nu stod hun så her: Nyuddannet og arbejdsløs. Samtidig blev Jobcenteret og A-kassen uenige om, hvad der var det rigtige for hende. Og den konflikt blev det skub, der skulle til, for at Pia ændrede sin motivation fra "væk fra" til "hen imod".

Jeg skulle "finde mig selv" og ikke mindst mit mål

Det gik op for mig, at valget af studieretning havde været "væk-fra-motiveret". Væk er ganske vist en retning, men hvornår er man i mål? Det var jeg nødt til at tage ansvar for. Hvad var det jeg ville, og hvad skulle min uddannelse munde ud i?  Jeg havde brug for hjælp til at se klart, og derfor opsøgte jeg Maj-Britt hos Puls HR.  

Maj-Britt hjalp mig med at tage en række pesonlighedstest, der har givet mig et større indblik i og forståelse af mine styrker og kompetencer. Maj-Britt har været fantastisk til at omsætte de data, vi fik fra de forskellige test, til værdifuld viden om mig selv, som jeg virkelig kan bruge ift. min jobsøgning. 

Jeg vidste godt, at jeg var perfektionistisk, og jeg så det faktisk som noget negativt. Men det har Maj-Britt virkeligt ændret mit syn på. Jeg ser ikke længere mig selv som "perfektionistisk og detaljeorienteret" når jeg ved at den beskrivelse også dækker over noget, jeg synes er meget mere værdifuldt, nemlig at jeg har vilje, erfaring og substans. 

Jeg er blevet meget mere klar i spyttet omkring hvem jeg er, og hvad jeg står for, og det gør også at jeg ved, hvad jeg skal lægge vægt på, når jeg søger job. Og nu véd jeg, hvad det er, jeg vil.

Jeg vil bidrage til at andre får succes.

"Drømmen om at blive ejendomsmægler er lagt på hylden. I dag er jeg glad for, at det ikke blev det, for i virkeligheden passer det mindset slet ikke til mig. Jeg er meget høj på hensyn, og det matcher ikke med at skulle være konkurrencemindet ejendomsmægler. 

Hvis jeg var blevet ejendomsmægler skulle jeg stå ude i frontlinjen og kæmpe for min egen succes. Det er ikke det jeg brænder for. Jeg vil hellere stå et skridt bagude og være den der skaber forbindelser og rydder vejen for andre.

Jeg vil i stedet have et job, hvor jeg skal være relationsskabende. Jeg drømmer om at blive PA, hvor jeg kan bidrage til at rydde vejen for chefen.

Det at bidrage til andres succes, giver mig en kæmpe tilfredshed, og det er dét jeg vil fremover".

Er Pia den person, du mangler i din virksomhed?

Pia er fortsat på jagt efter den helt rigtige stilling. Hvis du mener, at det er hos dig, at Pia skal bidrage til virksomhedens succes, så tag kontakt til Puls HR. 

Vi tror på, at de bedste resultater skabes i relationen mellem mennesker, og det vil glæde os at være dem, der kobler Pia sammen med den helt rigtige virksomhed: Der hvor hun kan få lov til at bidrage til din virksomheds vækst og succes. 

Tag kontakt til os i dag

Måske er det Pia, du står og mangler, eller måske er det en af de mange andre dygtige personligheder, som vi har i vores netværk.

Kontakt os nu
Puls Human Relations ApS
Mariegade 8A, 6400 Sønderborg
CVR 36736488

Hovedkontor +45 43 14 42 00